Νάσος Βακάλης ο σχεδιαστής από το κόμικς για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Ο Νάσος Βακάλης: Ο Δημιουργός που Καθηλώνει με το Κινούμενο Σχέδιο

Αυτός ο ταλαντούχος καλλιτέχνης έχει αφήσει το σημάδι του στον κόσμο της τέχνης και του κινούμενου σχεδίου.

Έμπειρος σκηνοθέτης κινούμενων σχεδίων, Story Supervisor, Storyboard artist και Studio Supervisor με αποδεδειγμένη εμπειρία στην καθοδήγηση παραγωγών κινούμενων σχεδίων σε διάφορα μέσα και πλατφόρμες. Το μοναδικό καλλιτεχνικό του όραμα, το πάθος του για το animation, την κινηματογράφηση και την καλή αφήγηση μαζί με τις εξαιρετικές ανθρώπινες
δεξιότητες και τις τεχνικές του γνώσεις, μπορούν να ωφελήσουν οποιοδήποτε έργο animation.

Η Πορεία του Νάσου Βακάλη

Ο Νάσος Βακάλης είναι ένας καλλιτέχνης με εντυπωσιακό βιογραφικό. Η αφετηρία της καριέρας του τον βρίσκει στο Pratt Institute της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε στο τμήμα «Film and Video». Εδώ απέκτησε τις βάσεις που θα τον οδηγούσαν σε μια λαμπρή καριέρα στον κόσμο του κινούμενου σχεδίου.

Στη συνέχεια, ο Νάσος Βακάλης συνέχισε τις σπουδές του στο California Institute of the Arts στη Βαλένθια της Καλιφόρνιας, όπου απέκτησε το B.F.A στις Καλές Τέχνες και στο κινούμενο σχέδιο. Αυτή η εμπειρία αποδείχτηκε κρίσιμη για την εξέλιξη του ως καλλιτέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Νάσος Βακάλης επέστρεψε στο California Institute of the Arts ως εκπαιδευτής, μοιράζοντας την γνώση του με τους νεότερους καλλιτέχνες και εμπνέοντας τους με την πάθος του για το κινούμενο σχέδιο.

Η Δημιουργικότητα του στο Κινούμενο Σχέδιο

Ο Νάσος Βακάλης έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κινούμενο σχέδιο και τη δημιουργία πρωταγωνιστικών χαρακτήρων που καθηλώνουν το κοινό. Η δουλειά του στον τομέα αυτόν είναι εντυπωσιακή, και έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες παραγωγής κινουμένων σχεδίων τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Η Διαφήμιση και τα Κόμικς

Εκτός από τη δουλειά του στον τομέα του κινούμενου σχεδίου, ο Νάσος Βακάλης έχει ασχοληθεί επίσης με τη διαφήμιση και τα κόμικς. Η δημιουργικότητά του εκτείνεται σε διάφορους τομείς της τέχνης, και αυτό το πολυσχιδές ταλέντο τον καθιστά μοναδικό.

Επιπλέον, οι δημιουργίες του στον χώρο των κόμικς έχουν αγαπηθεί από τους λάτρεις της έβδομης τέχνης. Τα κόμικς του αναδεικνύουν τη φαντασία του και την ικανότητά του να δημιουργεί ιστορίες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, μεγάλο παράδειγμα το έργο του οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα.

Η Κατάκτηση της Κορυφής

Ο Νάσος Βακάλης έχει βραβευτεί με ΕΜΜΥ (τα αντίστοιχα των Oscar αμερικανικά βραβεία για τις τηλεοπτικές παραγωγές) για την ταινία Off-Mikes το 2005, και είναι δημιουργός ταινιών animation.

• 1 ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ EMMY (Animation)
• 2 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ για ΕΜΜΥ (Κινουμένων σχεδίων, σεναρίων.)
• 1 ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ANNIE (Storyboards για την ταινία Bee).
• 1 ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ( OSCAR ) ΠΡΟΚΡΙΣΗ Για την ταινία μικρού μήκους «Δείπνο για
λίγους».
• 1 ΒΡΑΒΕΙΑ BAFTA για την ταινία μικρού μήκους «Dinner for Few».
• 1 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ για το βραβείο MELIES SILVER FANTACY FILM AWARD για την ταινία
μικρού μήκους «Dinner for Few».
• 80 ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Σε διάφορα φεστιβάλ (κατάλογος κατόπιν
αιτήματος.)
• 1 ΒΡΑΒΕΙΟ EBU για παραγωγή κινουμένων σχεδίων για τηλεοπτικό αφιέρωμα κινουμένων
σχεδίων.
• ANIMATION & STORYBOARD CREDITS σε πάνω από 30 ταινίες κινουμένων σχεδίων και
τηλεοπτικές εκπομπές.
 

Η μακρά συνεργασία του με την εταιρεία Dreamworks των Spielberg-Katzenberg έχει αποκρυσταλλωθεί σε ταινίες animation που όλοι γνωρίζουμε, όπως το Spirit: Stallion of the Cimmaron, Kung Fu Panda, Puss in Boots, Magadascar 3, και Turbo, ενώ έχει προηγηθεί η συνεργασία του με την Warner Bros (Quest for Camelot). Το 2016 γνώρισε τεράστια αναγνώριση κερδίζοντας 71 βραβεία για το συγκλονιστικό animation που πραγματεύεται την ελληνική κρίση, Dinner for few.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πώς οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν Κόμικς.