blog

Ο «Αριστοτέλης» σε κόμικς

Αριστοτέλης κόμικς από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ο "Αριστοτέλης" σε κόμικς

Ο δικός μας συγγραφέας κόμικς Τάσος Αποστολίδης με το τελευταίο του έργο ο «Αριστοτέλης» ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο.

Ο κόσμος της φιλοσοφίας συναντά την τέχνη των κόμικς, και οι δημιουργοί Τάσος Αποστολίδης και Αλέκος Παπαδάτος μας χαρίζουν ένα εκπληκτικό ταξίδι με το graphic novel «Αριστοτέλης». Αυτό το έργο έχει κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών στην Ελλάδα, και τώρα, συνεχίζει το ταξίδι του στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου.

Αφήγηση με συναρπαστικές εξελίξεις

Οι δημιουργοί Τάσος Αποστολίδης και Αλέκος Παπαδάτου μας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο γεμάτο εκπλήξεις και συναισθηματικές ανατροπές. Το έργο παρουσιάζει την ανθρώπινη πλευρά του Αριστοτέλη, αναδεικνύοντας τις αδυναμίες, τις απειλές, και τις περιπέτειες που συνόδευσαν τη ζωή του ως Μακεδόνα «μέτοικου» στην Αθήνα.

 

Αριστοτέλης Τάσος ΑποστολίδηςΔιεθνείς Εκδόσεις

Μετά τις εκδόσεις στα Γαλλικά και στα Γερμανικά, ο «Αριστοτέλης» ετοιμάζεται να κατακτήσει την αγορά της Κίνας. Τον Νοέμβριο, αναμένεται η κυκλοφορία του στα Κινέζικα από την εκδοτική εταιρεία «Guomai Culture & Media» του Πεκίνου. Ακολούθως, το έργο θα γνωρίσει εκδόσεις σε Λιθουανικά, Πορτογαλικά, Κορεάτικα, και Τούρκικα, δημιουργώντας μια παγκόσμια παρουσία που θα συναρπάσει ακόμη περισσότερο τους αναγνώστες.

Αυτό το ενδιαφέρον από διάφορες γωνίες του κόσμου αποδεικνύει την παγκόσμια αξία του έργου.

 

Η εμπνευσμένη αναπαράσταση του Αριστοτέλη

Ο «Αριστοτέλης» αποτυπώνει με εντυπωσιακή ακρίβεια τις ιδέες του μεγάλου φιλοσόφου για τη Δημοκρατία, τον πολίτη, την παιδεία, την κοινωνία, το δίκαιο, τη λογική, και την ηθική. Οι δημιουργοί παρουσιάζουν τον Αριστοτέλη ως έναν απόλυτα σύγχρονο στοχαστή, με τις ιδέες του που εξακολουθούν να είναι επίκαιρες στη σύγχρονη εποχή μας.

Η σημασία του έργου στη σύγχρονη εποχή

Ο Αριστοτέλης έζησε και δημιούργησε στον 4ο π.Χ αιώνα, οι ιδέες του αναδεικνύονται ως λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη εποχή μας. Αναγνωρίζουμε ότι το «χάθηκε το μέτρο» είναι ένα πρόβλημα που αφορά την ηθική, την οικονομία και την πολιτική, και οι λύσεις του Αριστοτέλη αποτελούν μια πηγή έμπνευσης για τη σημερινή κοινωνία.

Αριστοτέλης κόμικςΠλούσια Εικονογράφηση

Η παραστατικότητα των εικόνων ενισχύει την εμπειρία ανάγνωσης. Οι πενήντα και πλέον χαρακτήρες αναπαρίστανται με χαρακτηριστικές εκφράσεις, ενδυμασίες και αντικείμενα, δημιουργώντας μια ζωντανή ατμόσφαιρα της εποχής. Οι εικόνες περιγράφουν θρησκευτικές τελετές, έθιμα και την καθημερινότητα των πόλεων στην αγορά και στα λιμάνια.

Συνοδευτικό Υλικό

Το κυρίως σώμα του έργου συνοδεύεται από χάρτες, χρονολόγιο, βιβλιογραφία, εργογραφία του Αριστοτέλη και βιογραφικά σημειώματα των δημιουργών. Αυτό επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοήσει πλήρως το πλαίσιο της εποχής και τη σημασία του έργου του Αριστοτέλη.

Ο "Αριστοτέλης" σε κόμικς

Διακρίσεις

Το έργο «Αριστοτέλης» έχει λάβει αξιοσημείωτες διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • White Ravens 2023
  • Βραβείο Καλύτερου Σχεδίου & Καλλιτεχνικής Επιμέλειας από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2023
  • Βραβείο «Αναγνώστη» 2023 Καλύτερου Graphic Novel
  • Μακρά λίστα βραβείων του Περιοδικού «Χάρτης» 2022
  • Καλύτερα βιβλία για εφήβους του 2022 από την Κόκκινη Αλεπού
  • Χρυσή Λίστα του Elniplex για το 2023

Οι δημιουργοί πίσω από το έργο

Ο σεναριογράφος Τάσος Αποστολίδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, είναι γνωστός για τις διασκευές των 11 Κωμωδιών του Αριστοφάνη, την Οδύσσεια, και τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα, τα έργα του που έχουν μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες.

Ο εικονογράφος, Αλέκος Παπαδάτος, κατοικεί στην Αθήνα και διδάσκει κινούμενο σχέδιο. Αποτελεί συντελεστής του Logicomix, έργου το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφορεί σε 29 διαφορετικές γλώσσες, καθώς και της Δημοκρατίας, το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφορεί σε 10 διαφορετικές γλώσσες.

Ο «Αριστοτέλης» σε κόμικς – μπορείτε να το δείτε εδώ